Головна РеєстраціяRSS
Вітаю Вас, Гість
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Грудень » 05
    Українську культуру просто несила уявити без поезії та філософії Г. Сковороди. «Божественні пісні» цього мандрівного чоловіка лунали по всій Україні ще за його життя, філософські трактати, діалоги й притчі ширилися в численних списках, а подальша українська традиція нерозривно пов’язана зі світом сковородинських ідей та образів.
    Великий мислитель до самої смерті жив мандрівним життям , даючи рідкісний приклад гармонії слова і діла, науки та життя. Він навчав – живучи, а жив – навчаючи. Серед найдорожчого, що залишив він нам у спадок, - цілюще, життєдайне джерело, з якого черпатимуть наснагу ще десятки поколінь.
    У Дружбівській публічно – шкільній бібліотеці проведено літературну годину «Український Сократ – Г. Сковорода» - організовану разом з педагогом - організатором Ящун Т. М. Оформлено тематичну поличку «Український Сократ».
    Літературна година розпочалася записом про українських кобзарів, які виконували і твори філософа. А ведучі Пасічник Юлія, Побережник Ольга, Малецька Уляна - учениці 11 класу розповіли про мандрівки Сковороди, зачитали його байки, афоризми , а також всі присутні уважно слухали запис пісні «Всякому місту – звичай і права».
Переглядів: 763 | Додав: ya_nazik | Дата: 05.12.2012 | Коментарі (0)