Головна РеєстраціяRSS
Вітаю Вас, Гість
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Архів матеріалів

        У Дружбівській ЗОШ проведено вихователями ГПД  Демчиною Г.В.,Ковалик О.М.  виховний захід: «В гостях у казкових героїв». Діти відгадували героїв казки, назви, предмети з казок.  Завідуюча бібліотекою оформила книжкову виставку: «У світі чарівних казок», зробила перегляд книжок, малюнків.

Переглядів: 505 | Додав: ya_nazik | Дата: 26.10.2015 | Коментарі (0)

       70  років минуло з того часу, як відгриміли останні бої. Чим далі віддаляє нас невблаганний час від подій  Другої світової війни, тим вагомішим постає перед нами безсмертний подвиг  покоління, яке розгромило ворогів і врятувало людство від рабства.                                                                                

     Неоціненний вклад в здобуття славної  Перемоги внесли наші односельчани. Вони віддавали всі свої сили, навіть життя, бо в жорстокому єдиноборстві вирішувалося  - бути чи не бути їхній державі.                                       

     З нагоди 70 – річчя Перемоги  та з метою збереження історичної пам’яті  про учасників бойових дій, виховання в майбутніх поколінь патріотизму, завідуючою бібліотекою зібрано  і систематизовано вікіпроект :   «Долі, обпалені війною» створеного за сприяння Радивилівської районної бібліотеки. Презентація проекту відбулася в Дружбівські ЗОШ на урочистій лінійці з нагоди відзначення 70 – річниці Перемоги над на нацизмом та 70 – річниці Другої світової війни. Із вступним словом виступила вчитель історії Кашуба Людмила Миронівна. Присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання. Учні 6 – 11 класів  декламували вірші, а  Мороз Клава  виконала пісню «Прошу неба і землі».  На закінчення присутні переглянули  електронну  презентацію про учасників бойових дій.  Я розповіла декілька спогадів  фронтовиків, від яких у присутніх навернулися сльози на очі.

  

     Оформлено виставку – експозицію -  «Все пам’ятає батьківська земля, і грім гранат, і визволення день».

  

     На презентації представлена інформація про 35 учасників бойових дій.  Ця інформація розміщена на Web – сторінці бібліотеки -  http:// DRYGBA. at. ua   Односельчани  охоче надавали  фотографії, довідки,  військові квитки, посвідчення про нагороди, спогади  своїх рідних.

     Скільки в людини пам’яті, стільки в ній і людини. Бо лише так – у преклонінні перед тими, хто заради світлого майбуття не шкодував і не шкодує найдорожчу свою цінність – життя, нерозривною залишатиметься нить, яка об’єднує і з’єднує покоління.

 Скільки років щасливої тиші        

Та вривається голос в ефір,

Що благає, нагадує, кличе:

«Захистіть, збережіть, люди, мир!»

Кожен день, кожен час пам’ятайте

... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: ya_nazik | Дата: 14.05.2015 | Коментарі (0)

      14 лютого – День Святого Валентина – день , коли люди відкрито говорять про найпрекрасніше у світі почуття – про кохання.

      Бібліотекар оформила виставку  - перегляд  - «Кохання радості й печалі». Були представлені книги рівненських письменників, поетів;  Яреми Гояна - «Світло  з неба», антологія грузинської поезії, твори українських поетів та ін..

      Класний керівник 11 класу Побережник Н. Д.  та педагог – організатор   організували чарівний захід на якому старшокласники  читали вірші про кохання, провели різноманітні конкурси, веселі забави, мелодійні пісні створили атмосферу радості й тепла

Переглядів: 622 | Додав: ya_nazik | Дата: 14.02.2015 | Коментарі (0)

Коли в людини є народ,

 Тоді вона уже людина.

 Ліна Костенко

     День Соборності України - свято, що відзначається щороку в день проголошення возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в1919 році. 22 січня 1918 року у приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий універсал , яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року в цей самий день на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель.

     Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

     В Дружбівській школі це свято відзначається щорічно, але особливо урочисто воно пройшло сьогодні, бо саме в такі непрості часи єднання і любов до неньки-України особливо потрібні.  На перерві пройшла святкова лінійка «Україно-моя молитва», під час якої  почули історію свята, читали вірші про рідну Україну ,звучали музичні композиції: «Україно-краю» і «Прошу неба і землі» , всі разом, тримаючи у руках виготовлені власноруч прапорці  ,заспівали Гімн України.

       Старшокласники провели акцію з розмальовування облич у кольори державної символіки.

      Бібліотекар школи оформила  книжково-ілюстративну виставку «Соборність нації єднає»  

      У цей день, учні школи довели , що ми – єдиний народ та справді соборна держава. Це єдність, про яку споконвічно мріяли наші пращури, Шевченком омріяна єдність, що має стати запорукою існування єдиної, соборної демократичної України. Бо тільки єдність людей і спільність їхньої мети відкриває шляхи до перемоги, до світлого майбутнього нашої держави.

Переглядів: 564 | Додав: ya_nazik | Дата: 22.01.2015 | Коментарі (0)

Дружбівським КДК проведено літературно -  музичну композицію:  «Невмирущий Кобзар» - присвячену 200  - річчю від дня народження Т. Г. Шевченка.

      Виступив сільський голова, який  сказав, що  Тарас Шевченко це пророк, мислитель, геній. Також хвилиною мовчання було вшановано пам’ять «Небесної сотні», які загинули на Майдані.

  Завідуюча публічно – шкільною бібліотекою оформила виставку – вікторину «Добре та щире Тарасове  слово». Ведучими були Юрій Магаревич та Орися Ящун. Жіночий вокальний ансамбль виконував пісні на слова Т. Шевченка. Виконували пісні Яна Юсюк, Клава Мороз, Марія Шмельова.

  

  

    Вдалим був виступ учасників  драматичного гуртка з виставою «Назар Стодоля», де виконували ролі: Іван Ковалик, Василь Боровець, Юрій Магаревич, Ірина Пігура, Клава Мороз. Думаю,  що до творчості поета не залишимось ми байдужими. 

Переглядів: 725 | Додав: ya_nazik | Дата: 02.04.2014 | Коментарі (0)

    У кожної людини є національна святиня, з якою вона часто звіряє своє життя, яка стає мірилом її дум і помислів. Таким для нас є життя і творчість      Т. Г. Шевченка.

   У Дружбівській ПШБ проведено літературну подорож «Волинськими дорогами Т. Г. Шевченка».

    За завданням Археологічної комісії восени 1846 року  Тарас Григорович побував у Корці, Острозі, Дубні, Вербі, Кременці, Почаєві. Він збирав відомості про народні перекази, розповіді про кургани, прекрасні памятники давнини, а також побував в Почаєвській лаврі, щоб зробити замальовки.  Вважається, що тоді ж Тарас Григорович не міг не скористатися нагодою  оглянути поле Берестецької битви. Від вражень про  відвідини  поля через два роки був написаний в 1948 році на Кос – Аралі  вірш «Ой чого ти почорніло, зеленеє поле?..»                                                                                   

    Шевченко завжди і скрізь із нами: він говорить, він наказує. Память про геніального поета і художника ніколи не вмре в наших серцях. Його твори житимуть вічно.                                                                                                                        

     В бібліотеці було показано презентацію  слайдів: «Поет, мислитель, революціонер в світлинах і репродукціях картин» - підготовлену методистом  центральної районної бібліотеки Копцюх В. М.

Переглядів: 681 | Додав: ya_nazik | Дата: 06.02.2014 | Коментарі (0)

В Дружбівській ПШБ проведено подорож «Я і мої права » по книзі С. Гавриша   «Маленькі історії про великі істини».

     Діти поринули у таємничий світ життя, мандрували сторінками нашої минувшини, стежками прав та свобод дітей, шукаючи там відповіді на питання, поставлені часом. Саме в дитинстві живуть наші мрії і гартуються воля й розум.

   Книга складається із шістнадцяти історій. Діти мандрували  такими:

1.      Країна Скіфія.

2.      Полювання князівни Анни.

3.      Чесноти лицаря ххі століття.

Ми потрапили у світ пригод хлопчиків і дівчаток із різних часів. Вони вчаться у дорослих, витримують серйозні випробування і завжди перемагають зло. Вчаться відстоювати свої права і свободи, без яких неможливо бути вільними і щасливими.

   Пам’ятайте, що ваше дитинство є золотою стежкою в доросле життя. Візьміть із нього в  довгу життєву дорогу якнайбільше оптимізму й патріотизму.

   В бібліотеці оформлено тематичну поличку: «Вчимо закони України».

Переглядів: 666 | Додав: ya_nazik | Дата: 10.12.2013 | Коментарі (0)

    Багата і щедра наша земля, а ще багатша вона своїми звичаями і обрядами, з якими ми познайомилися і продовжуємо знайомитись.

   У Дружбівській ПШБ пройшло засідання клубу «Народознавець». Було проведено урок народознавства «Український віночок».

  У  народі кажуть: «Тримай хатиночку, як у віночку», «Хто вміє віночок вити, той уміє життя любитьи». А що важить віночок у житті українського народу? Виявляється, надзвичайно багато.

   Український віночок – не просто краса, а  оберіг, «знахар душі», бо в ньому є така сила, що болі знімає, волосся береже. Вплітаються до віночка багато квітів. Що вони означають? Які квіти вплітати у вінок ? Про це йшлося на нашому уроці народознавства. А ще пригадували прислівя, приказки про квіти, віночок.

   Мені здається, що сьогодні ми взяли чимало користі для себе, і хочеться вірити, що віднині ви іншими очима будете дивитися на віночки й квіточки у ньому, бо знатимете, що наші обереги, магічні символи.

Переглядів: 643 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.11.2013 | Коментарі (0)

«Золото добувають із землі, а знання із книжок» - такими словами розпочала завідуюча бібліотекою  Наталія Миколаївна  бібліотечний урок у  4 класі на тему: « Книжки, які знають все: довідково – енциклопедичні видання».

     Довідкові видання – це ті джерела інформації, які допомагають нам про щось довідатись, уточнити про те чи інше поняття, перекласти слово з однієї мови на

 іншу та багато іншого. Оформлено тематичну поличку довідкової літератури.

 Діти розповіли, які вони мають енциклопедії.

Проведено практичні заняття як користуватися енциклопедіями, словниками, довідниками.   Довідкові видання - це скарбниця знань,  що стане в нагоді кожному для написання рефератів, під час вивчення матеріалу до наступного уроку.

  Користуйтесь довідковими виданнями, відкриваючи для себе все нові обрії знань.

«Не бійтесь заглядати у словник,  то пишний сад, а не сумне провалля» - М. Рильський.

Переглядів: 797 | Додав: ya_nazik | Дата: 05.11.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 3 »