Головна РеєстраціяRSS
Вітаю Вас, Гість
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Архів матеріалів

В Дружбівській  ПШБ пройшло засідання клубу «Народознавець» на тему:

«Своя хата – своя правда».  Засідання пройшло у формі літературного ранку.

  Із знанням свого родоводу, історії рідного краю, батьківської домівки, материної пісні починається людина. Колись етичним кодексом наших предків були народні звичаї, які на жаль уже призабулися.  З батьківської хати розпочиналося пізнання світу. Звідси  мандрували в широкий світ з піснею, повчаннями. Дідусеві казки, бабусині вишиванки ведуть кожну людину до рідної хати. У цій хаті були перші радощі, клопоти. У ній пахло зіллям, хлібом,молоком. Члени  клубу розповідали про традиції будівництва хати, вибору місця, хатній інвентар, оздоблення. Пригадали пісні про хату, народні прислівя та приказки: 

«Без господаря двір, без господині хата плаче»;

«У своїй хаті й кути помагають»;

«Хата господинею красна» та ін. 

   Активними учасниками були: А. Ткачук, І. Віннічук, М.Градова, А. Поляк,Г. Малецька. 

Переглядів: 613 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.10.2013 | Коментарі (0)


    У Дружбівській публічно – шкільні бібліотеці відбулося засідання клубу «Народознавець» на тему : «Наші обереги». У засіданні взяли участь учні 7 класу.

    За обереги вважали ті речі, які оточували людину в побуті. Однією з найбільших святинь нашого народу є хліб. Рушник – символ життєвої дороги. Піч, горщик, великодня крашанка,обручка, пучечки лікарського зілля - ці та багато інших речей вважалися оберегами. Не забуваймо і ми про обереги. Учні ознайомилися  з музейною експозицією бібліотеки.
Переглядів: 1077 | Додав: ya_nazik | Дата: 18.08.2013 | Коментарі (0)


     У Дружбівській публічно – шкільні бібліотеці відбулося засідання клубу «Народознавець» на тему : «Наші обереги». У засіданні взяли участь учні 7 класу.

    За обереги вважали ті речі, які оточували людину в побуті. Однією з найбільших святинь нашого народу є хліб. Рушник – символ життєвої дороги. Піч, горщик, великодня крашанка,обручка, пучечки лікарського зілля - ці та багато інших речей вважалися оберегами. Не забуваймо і ми про обереги. Учні ознайомилися  з музейною експозицією бібліотеки.

Переглядів: 646 | Додав: ya_nazik | Дата: 02.08.2013 | Коментарі (0)

  
 
  «Сяйво великої перемоги» - під такою назвою проходили заходи з нагоди вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни, вдів у с. Дружба.
    Чим далі віддаляє нас невблаганний час від подій Великої Вітчизняної війни, тим вагомішим постає перед сучасниками безсмертний подвиг покоління, яке розгромило фашизм і розгромило людство від рабства.
    Історія – це людська пам ‘ять, вона нічого не забуває, ні доброго, ні поганого, все в неї на обліку, все передається з покоління в покоління.
    Урочистості розпочалися панахидою по загиблим воїнам яку відслужив отець Анатолій з хором Свято – Успенського храму. Зі святковим вітанням до учасників мітингу звернулися: сільський голова Л. Д. Юсюк, вчитель іноземної мови Л. Д. Бурмай, гол. агроном «Агро – Експрес - Сервіс» Г.О. Войтків, начальник управління праці і соціального захисту населення Ю. В. Вовк. Літературно – музичну композицію підготували учні Дружбівської ЗОШ під керівництвом зауча з виховної роботи Н. І. Костюк. Завершилося свято покладанням квітів до обеліска загиблим воїнам.
    У публічно – шкільній бібліотеці оформлено книжково – ілюстративну виставку: «Пам”ятаємо героїв, збережемо у серцях їх імена»
Переглядів: 824 | Додав: ya_nazik | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

    Дружбівською ПШБ проведено усний журнал – «Справжній і славний прозаїк О. Т. Гончар». Оформлено книжково – ілюстративну виставку: «О. Т. Гончар – творчість як доля».
    Із вступним словом виступила зав. бібліотекою Соболевська Н.М. яка сказала: « Минають роки, але не згасає світло, яке випромінюють талановиті твори Гончара, не забуваються добрі справи, якими було виповнене його життя. Нині,як і раніше, промовляє він до своїх співвітчизників, звертається до нас, сьогоднішніх поколінь, із щирим словом правди, застороги, підтримки. Не старіє воно, ваговите слово патріота, для якого служіння Україні було понад усе».
    Ведучі: Пасічник Юлія, Побережник Ольга, Малецька Уляна, Крупеніна Наталія розповіли про життєвий і творчий шлях письменника. Зроблено перегляд літератури.
Переглядів: 559 | Додав: ya_nazik | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (1)

    «Лесина доля була незвичайна. Щедро обдарована талантом, наділена ніжним чутливим серцем, сповненим палкої любові до людей, поетеса зазнала і великого горя. Протягом усього життя її переслідувала хронічна невигойна хвороба.
    Але ніщо не могло зламати Лесю Українку. ЇЇ життя – це сонячний промінь, що благовістом нового дня пробивається з темряви і кличе, і вабить до світла.
    Іншої такої жінки – письменниці, борця немає у світі».
( М. Олійник)
    Дружбівською публічно - шкільною бібліотекою проведено літературний ранок: «Леся Українка – світоч української поезії». В бібліотеці оформлено книжково – ілюстративну виставку : «Леся Українка – окраса і гордість української нації». Ведучими ранку були учні 10 класу – Орловська Ірина, Токмина Мар’яна, Юсюк Надія, Бойко Мар’яна, Літвінчук Ганна, Ступак Марія, які розповіли про творчий шлях Л. Українки, декламували поезію: «Ні долі, ні волі у мене нема»; «Надія»; «Хто вам сказав, що я слабка» та ін.
 
 
    Музичний супровід вчителя музики – Ящун Тетяни Миколаївни, а також демонструвалися слайди про життя і творчість поетеси. І я сподіваюся, що краплинка почутого ввілялася до сердець читачів.
Переглядів: 651 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.02.2013 | Коментарі (0)

    Українську культуру просто несила уявити без поезії та філософії Г. Сковороди. «Божественні пісні» цього мандрівного чоловіка лунали по всій Україні ще за його життя, філософські трактати, діалоги й притчі ширилися в численних списках, а подальша українська традиція нерозривно пов’язана зі світом сковородинських ідей та образів.
    Великий мислитель до самої смерті жив мандрівним життям , даючи рідкісний приклад гармонії слова і діла, науки та життя. Він навчав – живучи, а жив – навчаючи. Серед найдорожчого, що залишив він нам у спадок, - цілюще, життєдайне джерело, з якого черпатимуть наснагу ще десятки поколінь.
    У Дружбівській публічно – шкільній бібліотеці проведено літературну годину «Український Сократ – Г. Сковорода» - організовану разом з педагогом - організатором Ящун Т. М. Оформлено тематичну поличку «Український Сократ».
    Літературна година розпочалася записом про українських кобзарів, які виконували і твори філософа. А ведучі Пасічник Юлія, Побережник Ольга, Малецька Уляна - учениці 11 класу розповіли про мандрівки Сковороди, зачитали його байки, афоризми , а також всі присутні уважно слухали запис пісні «Всякому місту – звичай і права».
Переглядів: 783 | Додав: ya_nazik | Дата: 05.12.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 3