Головна РеєстраціяRSS
Вітаю Вас, Гість
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Травень » 14 » Долі обпалені війною.
23:05
Долі обпалені війною.

       70  років минуло з того часу, як відгриміли останні бої. Чим далі віддаляє нас невблаганний час від подій  Другої світової війни, тим вагомішим постає перед нами безсмертний подвиг  покоління, яке розгромило ворогів і врятувало людство від рабства.                                                                                

     Неоціненний вклад в здобуття славної  Перемоги внесли наші односельчани. Вони віддавали всі свої сили, навіть життя, бо в жорстокому єдиноборстві вирішувалося  - бути чи не бути їхній державі.                                       

     З нагоди 70 – річчя Перемоги  та з метою збереження історичної пам’яті  про учасників бойових дій, виховання в майбутніх поколінь патріотизму, завідуючою бібліотекою зібрано  і систематизовано вікіпроект :   «Долі, обпалені війною» створеного за сприяння Радивилівської районної бібліотеки. Презентація проекту відбулася в Дружбівські ЗОШ на урочистій лінійці з нагоди відзначення 70 – річниці Перемоги над на нацизмом та 70 – річниці Другої світової війни. Із вступним словом виступила вчитель історії Кашуба Людмила Миронівна. Присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання. Учні 6 – 11 класів  декламували вірші, а  Мороз Клава  виконала пісню «Прошу неба і землі».  На закінчення присутні переглянули  електронну  презентацію про учасників бойових дій.  Я розповіла декілька спогадів  фронтовиків, від яких у присутніх навернулися сльози на очі.

  

     Оформлено виставку – експозицію -  «Все пам’ятає батьківська земля, і грім гранат, і визволення день».

  

     На презентації представлена інформація про 35 учасників бойових дій.  Ця інформація розміщена на Web – сторінці бібліотеки -  http:// DRYGBA. at. ua   Односельчани  охоче надавали  фотографії, довідки,  військові квитки, посвідчення про нагороди, спогади  своїх рідних.

     Скільки в людини пам’яті, стільки в ній і людини. Бо лише так – у преклонінні перед тими, хто заради світлого майбуття не шкодував і не шкодує найдорожчу свою цінність – життя, нерозривною залишатиметься нить, яка об’єднує і з’єднує покоління.

 Скільки років щасливої тиші        

Та вривається голос в ефір,

Що благає, нагадує, кличе:

«Захистіть, збережіть, люди, мир!»

Кожен день, кожен час пам’ятайте

Скільки жертв нам війна  принесла.  

Все, що можна, для миру віддайте,    

Збережіть для нащадків життя.  

Переглядів: 537 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: