Головна РеєстраціяRSS
Вітаю Вас, Гість
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Листопад » 23 » «Виготовлення ляльки - мотанки»
23:23
«Виготовлення ляльки - мотанки»

      У Дружбівські публічно – шкільні бібліотеці відбулося засідання клубу за інтересами «Народознавець» на тему: «Виготовлення ляльки - мотанки».

      Перед тим, як приступити до виготовлення ляльки, завідуюча бібліотекою ознайомила дітей з історією виникнення ляльки, які матеріали  потрібні для її виготовлення.

     Лялька – мотанка є одним із найдавніших символів української культури.  Лялька виконувала важливу функцію – оберегу. Дуже часто ляльки в давнину створювались для того, щоб відвести біду чи хворобу від людини чи родини. У зв’язку із цим прийнято було робити фігурки без облич, для того, щоб насправді оберігали. Не обов’язково кожна мотанка повинна мати звичний хрест на обличчі: «Хрест на обличчі – особливість саме української мотанки».          

     Члени клубу, учні 6 класу: Ящун Дарина, Ковалик Мирослава, Присяжнюк Анастасія, Олексюк Марія, Благовірна Ірина, Дубина Іванна з захопленням приступили до виготовлення ляльки – мотанки, вони дуже старалися. В кожної вийшла своя, оригінальна лялька. Діти залишилися задоволеними.

     Я думаю, що ми долучилися до виховання глибокого почуття любові до рідної домівки, до стародавніх символів наших предків. І надалі будемо берегти і примножувати традиції і духовні надбання народу. 

Переглядів: 683 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: