Головна РеєстраціяRSS
Вітаю Вас, Гість
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Січень » 22

Коли в людини є народ,

 Тоді вона уже людина.

 Ліна Костенко

     День Соборності України - свято, що відзначається щороку в день проголошення возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в1919 році. 22 січня 1918 року у приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий універсал , яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року в цей самий день на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель.

     Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

     В Дружбівській школі це свято відзначається щорічно, але особливо урочисто воно пройшло сьогодні, бо саме в такі непрості часи єднання і любов до неньки-України особливо потрібні.  На перерві пройшла святкова лінійка «Україно-моя молитва», під час якої  почули історію свята, читали вірші про рідну Україну ,звучали музичні композиції: «Україно-краю» і «Прошу неба і землі» , всі разом, тримаючи у руках виготовлені власноруч прапорці  ,заспівали Гімн України.

       Старшокласники провели акцію з розмальовування облич у кольори державної символіки.

      Бібліотекар школи оформила  книжково-ілюстративну виставку «Соборність нації єднає»  

      У цей день, учні школи довели , що ми – єдиний народ та справді соборна держава. Це єдність, про яку споконвічно мріяли наші пращури, Шевченком омріяна єдність, що має стати запорукою існування єдиної, соборної демократичної України. Бо тільки єдність людей і спільність їхньої мети відкриває шляхи до перемоги, до світлого майбутнього нашої держави.

Переглядів: 564 | Додав: ya_nazik | Дата: 22.01.2015 | Коментарі (0)